Nizozemsko vydalo další postcrossingové známky!

Hoera! (= Hurá!)  Je tu další úspěch, právě vyšla už druhá nizozemská postcrossingová známka!

Nový arch 10 různých zámek představuje eklektický mix typicky holandských výjevů, které jsou propojeny pohlednicemi. Jednotlivé známky vyobrazují národní parky, malebné vesnice, pole, tulipány, divy inženýrství … a všechno mezi tím! Podívejte se sami:

Second-Postcrossing-themed-PostNL-stamp-sheet

Arch nových holandských postcrossingových známek

Poznáváte všechny památky a významná místa?

Z levého horního rohu (zleva doprava, shora dolů) jsou: Deltawerken, Fírské ostrovy, Národní park Hoge Veluwe, Binnenhof, Alkmaarský trh se sýry, Bollenvelden, Giethoorn – Benátky severu, vesnička MarkenZaanse Schans a na závěr to nejlepší – postava z Rembrantova nejslavnějšího obrazu Noční hlídka, která nám všem přeje „Happy Postcrossing“!

PostNL_Stamp_J_Touristic_CMYK

Noční hlídka (obraz)

Nizozemská pošta nezapomněla, že postcrossingové pohlednice poputují i do vzdálených míst světa, a vytvořila tak sadu známek, která funguje jako malí velvyslanci cestovního ruchu, kteří pomáhají upozornit na ty nejzajímavější a nejatraktivnější místa v zemi. Výsledná podoba známek (od Reniera Hamela ze Sin agentury) slibuje opravdu pestré náměty na psaní pohlednic.

Nové aršíky známek budou dostupné ve všech Bruna obchodech od 29. března a taktéž je možné objednávat známky online a to už od 22. března.

Na oslavu vydání nové známky připravili holandští postcrosseři setkání v Rotterdamu, které se taktéž bude konat 29. března, a samozřejmě plánují poslat plno pohlednic s krásnou novou známkou! Takže mějte své poštovní schránky na očích – vaše další pohlednice z Nizozemí může být právě ta s novou postcrossingovou známkou!

A jak vlastně vypadaly první postcrossingové známky vydané v Nizozemsku?

Známka vytvořená autory Garech a Decla Stoneovými vyobrazuje snad všechny tradiční pohledy jakoby poházené na rohožce (možná vašeho) domu. A vypadá takto:

postcrossingstamps2011

První arch postcrossingových známek vydaných v Holandsku

Tyto známky byly vydány už 15. října 2011, máte je ve své sbírce?

Zdroj: blog Postcrossing.com

Další články: