Nová postcrossingová známka z… Ukrajiny!

Zdá se, že rok 2015 bude doposud nejlepším rokem pro postcrossingové známky. Po 10 letech a více než 30 milionech odeslaných a přijatých pohledech to vypadá, že si na poštách konečně začali všímat pohlednicové revoluce, která se odehrává přímo „pod nosy“ třídících strojů a pracovníků pošty!

Dalším státem, který se připojil do klubu zemí-s-postcrossingovými-známkami se 9. října 2015 stala Ukrajina, momentálně 9. nejaktivnější země v Postcrossingu. Známka, která byla vydána ukrajinskou poštou Ukrposhta ve Světový den pošty (ke kterému mimochodem Česká Pošta vydala známku Světový den pošty v roce 2011), vypadá takto:

postcrossing_ua_stamp

Nová ukrajinská postcrossingová známka

Vesele laděná známka, která byla vytvořena Natalií Andriichenkovou, zobrazuje dívku oblečenou v tradičním ukrajinském národním kroji držící pero, které, společně s nápisy a zoubkovaným okrajem, prozrazuje, že se jedná o známku spojenou s tímto krásným koníčkem.

Zároveň bylo navrženo i razítko se známkou a obálka prvního dne (FDC) s holubicí – symbolem míru, která zde také představuje poštovní služby jako prostředek mezinárodní komunikace a porozumění.

KPD_POSTKROSS

FDC obálka k nové postcrossingové známce z Ukrajiny

K oslavě emise ukrajinské známky naplánovala Lvovská pobočka Ukrposhta výstavu pohlednic a další akce, ty proběhly právě 9. října v 11 hodin v Domě vědců. Na stejném místě se tiskly speciální pohlednice, které si bylo možné i zakoupit. Ve stejnou dobu na hlavní poště v Kyjevě si zájemci mohli nechat orazit pohledy či dopisy razítkem prvního dne.

Co říkáte na novou postcrossingovou známku? Těšíte se až ji najdete na krásném psaní ve své schránce? 🙂

Zdroj: Postcrossing Blog

Další články: